Hoppa till sidans innehåll

Årets första läger avklarat

2018-01-09 08:04
Det är 10 minusgrader utomhus. Ett täckande snölager ligger över bygden i Smedjebacken. Det är vinter – men i Barken Arena passar ett stort gäng engagerade ungdomsspelare i åldrarna 7-13 år på att träna och spela baseboll!
  • Uppdaterad: 2018-01-09 08:04

Redan under årets första helg genomfördes den första campen i regi av Sweden Youth Academy. Campen lockade totalt 23 deltagare från Sölvesborg i söder till Rättvik i norr. Under inspirerande ledning av Björn Johannessen och de assisterande tränarna Oscar Jerfsten, Mikaela Ekwall och Nick Soubiea fick deltagarna ta del av en mängd olika övningar och tips.
Campen som startade på lördagsförmiddagen inleddes med gemensam uppvärmning med fokus på smidighet, styrka och rörlighet. Det följdes upp av sedvanliga kastövningar innan det var dags att fylla på med mer energi i form av lunch. Eftermiddagen inleddes med ett intensivt och mycket givande stationssystem med fokus på slagning. Många nya övningar introducerades och de medresta coacherna från de deltagande klubbarna antecknade flitigt för att ta med sig den nya kunskapen hem. Träningsdagen avslutades sedan med matchspel – BeeBall för U9 och vanligt spel för U12. För U12 introducerades en mekanisk pitcher, dvs en fjäderbaserad pitchermaskin som fungerade klockrent. Pitch efter pitch hamnade perfekt i strikezonen och skapade ett mycket aktivt spel.

Efter en lång dag bar det iväg till grannstaden Fagersta där hotellet väntade och där en smaklig tacobuffé var uppdukat. Genast fann de olika spelarna varandra över laggränserna och började umgås och lägga till varandra på snapchat – det viktigaste sidomålet med campen var därmed också uppfyllt – att bygga en basebollgemenskap.

Dag två inleddes givetvis också med uppvärmning som även denna dag följdes upp av ett stationssystem med nya övningar. Söndagen avslutades som den startade med matchspel för U9 och U12. När campen sedan led mot sitt slut fram på tidig eftermiddag kunde vi ledare konstatera att lägret var mycket lyckat. Spelarna höll sitt engagemang och fokus under hela tiden och med alla de ledare som var engagerade i campen så fick alla spelare mängder med tips för framtiden.

Denna första förbundsaktivitet för året gav mersmak och vi håller redan på att planera nästa aktivitet inom ramen för Youth Academy.Skribent: Daniel Lindkvist, Ungdomsutskottet
Epost: This is a mailto link

KONTAKTA/FÖLJ SBSF

contact-follow-mail&tel-60x60 contact-follow-facebook-60x60 contact-follow-twitter-60x60

 

Idrottslyftet 

Utrustning

BÖRJA SPELA MED OSS!

Hitta en klubb för dig! 

HITTA DIN NÄRMASTE FÖRENING!


 
LEVERANTÖRER OCH SPONSORER 

MLB.comINTERNATIONELLA OCH EUROPEISKA FÖRBUND

INTERNATIONAL BASEBALL FEDERATION

INTERNATIONAL SOFTBALL FEDERATION

CONFEDERATION OF EUROPEAN BASEBALL

EUROPEAN SOFTBALL FEDERATION

LITTLE LEAGUE INTERNATIONAL


 

LITTLE LEAGUE SVERIGE

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996535, 086996535
E-post: This is a mailto link