Hoppa till sidans innehåll

Landslag Dam Softboll


Ny satsning 2020!

Med ny landslagsledning på plats så kommer upplägget för softbollandslaget/lagen med start år 2020 se annorlunda ut jämfört mot tidigare år.
Nytt från i år är att vi har en gemensam ledarstab som samarbetar kring både junior och senior. Tanken bakom detta är att bilda en gemensam röd tråd genom hela vårt program där vi nu arbetar med en sammanslagen trupp för att i ett senare skede kunna ha en seniortrupp och en juniortrupp.
Vi har även höjt ribban på vad som krävs för att ta en plats i truppen. För att ens ha haft en chans att ta en plats i truppen 2020 har spelarna antingen behövt komma och visa upp sig på en öppen try-out eller skicka in en intresseanmälan med en del resultat och videos.
Uttagningen för laget har sedan skett genom att vi tittat på tidigare statistik, tryout resultat, spelarnas attityd och även hur mottagliga dom är för att anamma den nya kultur vi försöker arbeta fram för att bygga vårt nya elitprogram för svensk softboll. 

Planeringen för de kommande två åren hittar ni under fliken årsplanering. Mer specifik information kommer att uppdateras allt eftersom.
Landslagsledningen har bestämt sig för att inte anmäla ett lag till senior EM 2020, utan istället satsa på att bygga upp truppen för framtiden och målsätningen att åka på en internationell turnering med respektive trupp 2021. Vi jobbar med en väldigt ung trupp och tror att detta är det bästa beslutet för vår unga trupp och våra framtidsmål för vår elitverksamhet. Mer information om detta kommer vid ett senare skede. 

Vi ser fram emot ett spännande år och hoppas på ett bra samarbete med alla involverade!  

Uppdaterad: 11 FEB 2020 15:46 Skribent: Jonna Källström
Epost: This is a mailto link

KONTAKTA/FÖLJ SBSF

contact-follow-mail&tel-60x60 contact-follow-facebook-60x60    

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS!

Hitta en klubb för dig! 

HITTA DIN NÄRMASTE FÖRENING!


www.swedishbirchbats.com 


MLB.com
INTERNATIONELLA OCH EUROPEISKA FÖRBUND

CONFEDERATION OF EUROPEAN BASEBALL

EUROPEAN SOFTBALL FEDERATION

LITTLE LEAGUE INTERNATIONAL


 

LITTLE LEAGUE SVERIGE

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996535, 086996535
E-post: This is a mailto link