Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Finnkampen Baseboll & Softboll 2022

03 OKT 2022 13:54
För andra året så möttes Sverige och Finland för att spela matcher i vad vi hoppas ska kunna bli en årligen återkommande tradition.
  • Skapad: 03 OKT 2022 13:54

Förra året åkte svenska basebollandslaget till Finland och i år var det finnarnas tur att komma till Sverige. Nytt för i år var även att Finland ställde upp med ett softbollag.

Eventet gick av stapeln på Skarpnäck där Söder Softboll och Stockholm Baseboll stod som värdar för årets Finnkamp Baseboll & Softboll.
Basebollen möttes i en match som slutade 5-0 till Sverige, och softbollen möttes i två matcher som slutade 8-1 och 16-9 till Sverige.

Baseboll
1:a oktober och sent på säsongen för många men inte för landslaget som i dag startade sin satsning på EM 2023. Finnkampen en rolig och förhoppningsvis en givande satsning från SBSF samt Finska förbundet. Finland går all in och pitchar en bobollspelare som enligt rykten kastar mid 90 och ska spela i högsta australiska ligan i vinter.

Sverige ställer upp med ett relativt ungt lag där mittlåset består av Victor Wahlberg 17 samt Felix Hill 18 som båda stärker sina aktier inför EM. Även seniordebuterade Tobias Glimmerud spelar hela matchen på rightfield och spelar fläckfritt. Startade pitcher Jakob Syren startar matchen och gör det galant våra reliefers följer Jakob och gör det mycket bra. Överlag en mycket bra dag och bra start på säsongen som fortsätter med Teneriffa Baseball Week den 8de November där laget får lite förstärkning med bland annat Antoine Duplantis.

Basebollandslaget planering inför EM
November: Teneriffa Baseball Week
December: Pitcher camp
Januari: Pitcher camp
Februari: Pitcher camp
Mars: Läger i Barcelona
Augusti: matcher på hemmaplan vs Amerikanskt motstånd
September: Finnkampen samt avresa till Prag och EM!Softboll
Det finska softbollandslaget bestod av en mix av bobollspelare från högsta ligan samt några inhemska softbollspelare som gjorde sina första matcher tillsammans. Landslaget som deltog i Finnkampen Softboll var alltså ett realitvit annorlunda lag än det unga lag som Finland deltog med under sommarens EM.
Sverige passade på att matcha flera unga spelare som ett led i förberedelse inför U18 EM 2023. Svenska laget var en blandning av unga spelare som stöttades upp av de erfarna spelarena Karin Hjelm och Maria Daniels som delar med sig av sina kunskaper till de unga spelarna.

Det blev två välspelade matcher där Finlands spelare imponerade vad gällde hur man hanterar en boll - lyror och kast satt minst sagt där de skulle. Sverige var dock det starkare laget med mer stabil pitching och generell förståelse för spelet.  
Matcherna gav ett bra tillfälle för våra unga tjejer att få mer matcherfarenhet, och det finns en stor vinning i att öka samarbetet mellan våra nordiska grannar.

Gå gärna in på förbundets facebooksida för mer bilder från turneringen. 

Skribent: SBSLF

KONTAKTA/FÖLJ SBSF

contact-follow-mail&tel-60x60 contact-follow-facebook-60x60    

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS!

Hitta en klubb för dig! 

HITTA DIN NÄRMASTE FÖRENING!


www.swedishbirchbats.com 


MLB.com
INTERNATIONELLA OCH EUROPEISKA FÖRBUND

CONFEDERATION OF EUROPEAN BASEBALL

EUROPEAN SOFTBALL FEDERATION

LITTLE LEAGUE INTERNATIONAL


 

LITTLE LEAGUE SVERIGE

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996535, +4686996535
E-post: info@baseboll-softbo...