Hoppa till sidans innehåll

Sverige uppåt i världsrankingen

04 FEB 2022 10:31
Sverige tog ett rejält kliv uppåt i WBSC World Rankings för 2021. Bäst gick det för herrlandslaget baseboll - med klivet från 73:e plats till 40:e plats blev man årets raket. Även i de andra rankingarna gick Sverige uppåt!
  • Skapad: 04 FEB 2022 10:31

Direktlänk: WBSC Baseball Softball World Rankings

Varje år genomför WBSC sin årliga ranking av alla länder i baseboll och softboll. Rankingen baseras på deltagande och placering i WBSC sanktionerade tävlingar som Premier 12, World Baseball Classic, alla VM-turneringar, kvalturneringar och andra sanktionerade turneringar och matcher.

Baseboll Herrar: Sverige upp 33 platser

I herrarnas världsranking återfinns Sverige på 40:e plats (av 85 rankade nationer), ett rejält kliv uppåt från den tidigare 73:e platsen. I topp återfinns tre länder från Asien; Japan, Taiwan, och Sydkorea, följt av Mexico, USA, Venezuela och Dominikanska Republiken. Holland är bästa Europeiska nation på nionde plats i rankingen.

Softboll Damer: Sverige på 40:e plats

I damsoftbollens världsranking landar Sverige på en 40:e plats, vilket är ett kliv uppåt med åtta pinnhål. 62 nationer är rankade totalt denna gång.
I toppen har vi USA, Japan, och Kanada, följda av Mexico, Puerto Rico, och Taiwan. Italien är bästa Europeiska nation på sjunde plats i rankingen, Holland ligger på 10:e plats, Tjeckien på 11:e plats och Storbritannien på 12:e plats.

Softboll Herrar: 29:e plats för Sverige

I herrarnas världsranking för fastpitch softboll ligger Sverige på 29:e plats av 45 rankade nationer. I toppen har vi Japan, Argentina, Australien och Tjeckien. Våra grannar i Danmark ligger här på 9:e plats i världen! Bra jobbat!

Alla rankingar hittar ni på WBSCs webbsida - se länk högre upp i nyheten!

Skribent: Kristian Pälviä
E-post: This is a mailto link

KONTAKTA/FÖLJ SBSF

contact-follow-mail&tel-60x60 contact-follow-facebook-60x60    

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS!

Hitta en klubb för dig! 

HITTA DIN NÄRMASTE FÖRENING!


www.swedishbirchbats.com 


MLB.com
INTERNATIONELLA OCH EUROPEISKA FÖRBUND

CONFEDERATION OF EUROPEAN BASEBALL

EUROPEAN SOFTBALL FEDERATION

LITTLE LEAGUE INTERNATIONAL


 

LITTLE LEAGUE SVERIGE

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996535, +4686996535
E-post: info@baseboll-softbo...