Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Internationell softboll-kongress denna vecka

24 OKT 2011 21:31
Den kommande veckan samlas representanter från ett 80-tal länder i Oklahoma City för Internationella Softboll Förbundets kongress. För Sverige deltar Kristian Pälviä vid ISF-kongressen.
  • Uppdaterad: 24 OKT 2011 21:45

De internationella förbunden som SBSF är medlem i (IBAF och ISF) har sina årsmöten varannat år. Vid årets kongress sker inga personval till styrelser, dessa sker endast vart fjärde år och nästa gång är vid ISF-kongressen 2013.

Istället är de viktigaste punkterna på agendan bland annat tillsättandet av turneringsarrangörer, kvalturneringsformat för VM, stadgeändringar, samt olika kommittémöten under de fyra dagar som kongressen pågår. Bland annat kommer säkerligen Holland att få många europeiska röster på sin ansökan att arrangera Softboll-VM 2014.

 

Under kongressen, som pågår 27-30 oktober, kommer man även att behandla förslag på att ha en gemensam OS-ansökan med baseboll samt eventuella förslag om att förändra idrotten för att passa en bredare publik. Dessa två punkter kommer att presenteras under "Olympic Legacy Forum". 

De tidigare försöken att splittra de förbund som har både baseboll och softboll på programmet har avtagit. Istället finns det bland stadgeändringsförslagen förslag på att ta bort den punkten ur stadgarna då det inte visat sig vara en faktor som IOK-medlemmarna har brytt sig om. En hel del stadgeändringsförslag syftar också till att öka demokratin i organisationen och att minska ordförandens makt i ISF.

 

Läs mer om Internationella Softboll Förbundet på deras webbplats isfsoftball.org.

Skribent: SBSF Kansli

KONTAKTA/FÖLJ SBSF

contact-follow-mail&tel-60x60 contact-follow-facebook-60x60    

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS!

Hitta en klubb för dig! 

HITTA DIN NÄRMASTE FÖRENING!


www.swedishbirchbats.com 


MLB.com
INTERNATIONELLA OCH EUROPEISKA FÖRBUND

CONFEDERATION OF EUROPEAN BASEBALL

EUROPEAN SOFTBALL FEDERATION

LITTLE LEAGUE INTERNATIONAL


 

LITTLE LEAGUE SVERIGE

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996535, +4686996535
E-post: info@baseboll-softbo...