Hoppa till sidans innehåll

RF och Rädda Barnen ska stötta idrottsföräldrar

14 JAN 2012 10:50
Rädda Barnen och Riksidrottsförbundet ett samarbete för att kunna ge stöd till oroliga idrottsföräldrar. Genom Rädda Barnens Föräldratelefon får fler idrottsföräldrar ett vuxenstöd av experter på barns rättigheter och hur man som förälder kan agera i knepiga situationer. Syftet med Föräldratelefonen är att öka barns möjlighet till en trygg uppväxt genom att stödja och stärka föräldrar.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2012 10:21

Läs mer om Föräldratelefonen på Riksidrottsförbundets webbsida!

 

Rädda Barnens Föräldratelefon och Föräldramejlen, som startade 1991 respektive 2006, har nu fått ökad kompetens. Svararna har fått särskild utbildning av Riksidrottsförbundet och kommer att vara både en samtalspartner för idrottsföräldrar och en vägledning till vart man kan vända sig, beroende på vad frågan handlar om.

Det kan till exempel handla om mobbing, utslagning, andra föräldrars agerande på träningar och tävlingar, och olika former av trakasserier.

– De allra flesta barn och ungdomar har en positiv upplevelse av idrotten. Men vi vet att det finns problem och vill att föräldrar ska känna att de kan få experthjälp när de är fundersamma eller osäkra på hur de ska agera i olika idrottssammanhang. Rädda Barnen har lång erfarenhet av att stötta vuxna att hantera olika situationer som rör barn, säger Karin Mattsson Weijber.

 

Fakta om Föräldratelefonen och Föräldramejlen
Rädda Barnens Föräldratelefon har funnits sedan 1991 och Föräldramejlen sedan 2006. Hit är alla föräldrar välkomna med stora eller små problem som rör barn och föräldraskap. Man kan självklart vara anonym.

Telefonnummer: 020-786 786
Öppettider: tisdag-fredag: 18-21, lördag-söndag: 13-16

Vem svarar i telefonen och på mejlen?
Föräldratelefonen bemannas av cirka 150 ideellt arbetande medlemmar inom Rädda Barnen från sju olika orter i Sverige. Alla är själva föräldrar, vanliga medmänniskor som gärna lyssnar och delar med sig av sin egen livserfarenhet. Alla som svarar har genomgått Rädda Barnens utbildning i föräldratelefoni och intervjuats av en psykolog som bedömt den personliga lämpligheten.

Skribent: Kristian Pälviä

KONTAKTA/FÖLJ SBSF

contact-follow-mail&tel-60x60 contact-follow-facebook-60x60    

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS!

Hitta en klubb för dig! 

HITTA DIN NÄRMASTE FÖRENING!


www.swedishbirchbats.com 


MLB.com
INTERNATIONELLA OCH EUROPEISKA FÖRBUND

CONFEDERATION OF EUROPEAN BASEBALL

EUROPEAN SOFTBALL FEDERATION

LITTLE LEAGUE INTERNATIONAL


 

LITTLE LEAGUE SVERIGE

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996535, +4686996535
E-post: info@baseboll-softbo...