Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Stockholm föll i Europacupkvalet

04 JUN 2011 09:22
Stockholms BSK hade ingen lycka med sig i Europacupkvalet i Montpellier, Frankrike. Man vann endast en av fyra matcher och slutade på en fjärdeplats i gruppen.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2011 22:51

Direktlänk: CEB Tournaments 2011

 

Stockholm kvalar i Montpellier

Fjolårets vicemästare, Stockholms BSK, var ensam svensk representant i Europacuperna och spelade sitt Europacupkval i Montpellier 30 maj - 4 juni. Där mötte man i tur och ordning Vienna Wanderers (Österrike), White Sharks Almada (Portugal), Barracudas Montpellier (Frankrike), samt Deurne Spartans (Belgien).

Stockholm inledde med att förlora mot österrikiska Vienna Wanderers med 9-1. Den österrikiska landslagspitchern Christian Tomsich noterade 11 strikeouts på sina sju innings. Jacob Claesson tog förlusten för Stockholm med sex pitchade innings och endast två av sex poäng som var "earned".

Att Stockholms sedan enkelt vann över White Sharks Almada var mer programenligt och då var Stockholm tvungna att vinna de två återstående matcherna för att ha chans på finalspel och fortsatt kval till Europacuperns A-pool.

Men Barracudas Montpellier hade marginalerna på sin sida i mötet lagen emellan och vann med 7-6. Stockholm hade ledningen in i den femte inningen men där vändes matchen. Stockholm kröp något närmare i slutet av matchen men kunde inte få in den kvitterande poängen. I gruppspelets sista match föll man mot belgiska Deurne Spartans med 0-5.

Justin Trejo i Stockholm var dock bäste slagman i turneringen med ett average på .500 efter att ha slagit 8 för 16 med en dubbel och fyra tripplar. Men utan slagning (laget slog som helhet .185 i turneringen) och med skakig defensiv kunde inte Stockholm hävda sig i Europacupen denna gång.

Barracudas Montpellier vann gruppen och tillsammans med övriga gruppvinnare (Solingen Alligators, Technika Brno och Nada Split) kommer man nu att fortsätta kvalet mot Europacupen mot de lag som slutar sist i de två Europacuperna i Amsterdam och Parma (North Stars från Ryssland och Tenerife Marlins från Spanien).

 

Europacuperna i baseboll spelas enligt följande:

Fyra Europacupkval genomförs i Atén (Grekland), Attnang-Puchheim (Österrike), Solingen (Tyskland), och Montpellier (Frankrike). Segrarna i dessa EC-kval får möta de sistplacerade lagen i de två Europacuperna som avgörs i Amsterdam (Holland) samt Parma (Italien) i ett direkt avgörande kval för 2012 års Europacup-platser.

De två högst placerade lagen i de två Europacuperna går till Final Four European Champions Cup, som avgörs i Brno den 21-22 september 2011.

Sverige har minst 1 plats i varje Europacup, ofta två platser beroende på anmälningssituation.

Skribent: Kristian Pälviä

KONTAKTA/FÖLJ SBSF

contact-follow-mail&tel-60x60 contact-follow-facebook-60x60    

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS!

Hitta en klubb för dig! 

HITTA DIN NÄRMASTE FÖRENING!


www.swedishbirchbats.com 


MLB.com
INTERNATIONELLA OCH EUROPEISKA FÖRBUND

CONFEDERATION OF EUROPEAN BASEBALL

EUROPEAN SOFTBALL FEDERATION

LITTLE LEAGUE INTERNATIONAL


 

LITTLE LEAGUE SVERIGE

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996535, +4686996535
E-post: info@baseboll-softbo...