Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Visions- och varumärkesarbete för SBSF har inletts

18 APR 2011 11:00
Under helgen som gick samlades en grupp från både föreningar och förbund för att tillsammans inleda ett arbete kring SBSFs varumärke i framtiden. Som hjälp i arbetet hade vi Jörgen Persson från humanevent som har stor erfarenhet av varumärkesbyggande, och som styrde oss framåt i arbetet.
  • Skapad: 18 APR 2011 11:00

Helgens arbete var den första delen i en längre process som syftar till att arbeta fram och förankra varumärket för SBSF - eller rättare sagt våra idrotter, svensk baseboll och softboll, både internt i våra föreningar och distrikt, och externt.

 

Under helgens arbete processade arbetsgruppen bland annat förbundets verksamhetsidé, vision, målsättningar, värdegrund och förhållningssätt. Vi diskuterade identitet, image och profil samt kärnprodukter, kringprodukter och målgrupper.

Med underlag i dessa bitar, samt i en analys av den marknad vi verkar på, arbetade gruppen fram förslag till kärnvärden för svensk baseboll och softboll vilket sedan kommer att mynna ut i en varumärkesprofil och ett varumärkeslöfte för svensk baseboll och softboll - både föreningar, förbund och distrikt.

 

Nästa steg i arbetet är att förankra de slutliga formuleringarna i förslaget i en utökat arbetsgrupp och i styrelsen, därefter kommer ett begränsat remissförfarande att ske i förbundets föreningar och distrikt under försommaren, innan varumärkesplattformen offentliggörs och kommuniceras här på SBSFs officiella webbsida och på SBSFs officiella Facebooksida, troligtvis under hösten 2011.

 

Det är ett spännande arbete som utförts under helgen och SBSF vill rikta ett varmt tack till representanterna från de föreningar som varit med och startat denna utvecklande process, samt Jörgen Persson från humanevent som styrde deltagarna framåt i arbetet.

Skribent: Kristian Pälviä

KONTAKTA/FÖLJ SBSF

contact-follow-mail&tel-60x60 contact-follow-facebook-60x60    

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS!

Hitta en klubb för dig! 

HITTA DIN NÄRMASTE FÖRENING!


www.swedishbirchbats.com 


MLB.com
INTERNATIONELLA OCH EUROPEISKA FÖRBUND

CONFEDERATION OF EUROPEAN BASEBALL

EUROPEAN SOFTBALL FEDERATION

LITTLE LEAGUE INTERNATIONAL


 

LITTLE LEAGUE SVERIGE

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996535, +4686996535
E-post: info@baseboll-softbo...