Hoppa till sidans innehåll

RIG/Akademin

Välkommen till Akademin!

Team pic baseboll Barcelona

OBS! Sista ansökningsdag för läsår 2017-2018 är 11 december.

 NY HEMSIDA FÖR AKADEMIN, klicka här

Välkommen till Riksidrottsgymnasiet (RIG) Baseboll-Softboll på Leksands Gymnasium – eller, som vi kallar det i vardagligt tal, Akademin!
På RIG/Akademin kan du som idrottsutövare och gymnasielev kombinera en idrottssatsning med fullständig gymnasieutbildning och bli bäst i Sverige i din idrott.
På RIG/Akademin tar SBSF, Leksands Kommun och Leksands Gymnasium ett gemensamt ansvar för att talangfulla ungdomar ges en möjlighet att ta tillvara på sin idrottstalang och kombinera den med seriösa gymnasiestudier.
På RIG/Akademin förbereds eleverna på postgymnasiala studier i kombination med baseboll eller softboll på collegenivå i USA.

Välkommen till Baseboll- och Softboll-Akademin på Leksands Gymnasium!

På Akademin kan du som idrottsutövare och gymnasielev kombinera en idrottssatsning med fullständig gymnasieutbildning och bli bäst i Sverige i din idrott.

På Akademin tar SBSF, Leksands Kommun och Leksands Gymnasium ett gemensamt ansvar för att talangfulla ungdomar ges en möjlighet att ta tillvara på sin idrottstalang och kombinera den med seriösa gymnasiestudier.

På Akademin förbereds eleverna på postgymnasiala studier i kombination med baseboll eller softboll på collegenivå i USA.

 

 Team pic softball France

Om Akademin

Akademin har under åren 2011-2016 varit ett Riksidrottsgymnasium (RIG) med riksintag. Det betyder att du som elev dels måste komma in på dina studiemeriter, dels på dina meriter och dina förutsättningar som idrottsutövare. Vi har haft plats för 30 RIG-elever 2014/15 till 2016/17, vilket gör att cirka 10 elever antagits till utbildningen per läsår. Inför läsåret 2017-2018 är Akademin ett så kallat LIU, då läser eleverna lite andra kurser men träningsmängd och innehåll på det stora hela kommer inte skilja sig särskilt mycket. Målet med Akademin på Leksands gymnasium är att göra det möjligt för elitsatsande ungdomar att kunna kombinera en hård idrottslig satsning med en satsning på studier.

 

Elitsatsning på baseboll/softboll - och utbildning!

På Akademin är både träning och utbildning prioriterad. Du skall som elev både kunna sköta din skolgång och din träning. Det kräver mycket av dig i form av vila, rätt kost och rätt fokus.

Du tränar med Akademin 8-13 pass per vecka beroende på period och position, pitchers/catchers 1-2 pass extra i regel. Måndagar och fredagar är träningen schemalagd mellan kl. 08.00-10.00, med eftermiddagspass. Tisdagar, onsdagar och torsdagar sker träningen efter skoltid.

Mer info om hur en vecka kan se ut på Akademin hittar du här!

 

Om Leksands Gymnasium

Som elev på Akademin läser du något av de program som erbjuds i skolan och tränar baseboll/softboll dels på det individuella valet, dels på andra träningstider inom ramen för Akademin.

Mer information om Leksands Gymnasium finns här

 

Om Major League Baseball

MLB har aktivt stöttat Baseboll- och Softbollgymnasiet sedan starten 2006. Stödet består främst av specialistinstruktörer som kommer upp till Leksand och stannar där under ett par veckor och följer elevernas utveckling.

MLB ger även annat stöd till RIG Baseboll Softboll, bland annat i form av träningsmaterial, pengar, möjligheter till matchning och läger.

Här kan du se en lista på de instruktörer som MLB skickar till RIG Baseboll Softboll!

Nyheter

Nyheter

2015-04-20
6st av Akademins spelare blev av MLB:s talangscouter uttagna att spela i All-Star laget under Akademiturneringen i Barcelona som spelades 4-11 april.
 
2015-03-11
Efter ansökningsperiodens slut i december bjöds alla sökandena till ett uttagningsläger på RIG/Akademin i Leksand lör-sön 17-18 januari. Efter tester, träning och intervju-process har följande elever antagits:
 
2012-09-05
Informationsdag på RIG/Leksands gymnasium onsdag 21 november 2012. För elever i åk 9 som funderar på att söka till RIG-baseboll/softboll är detta ett väldigt bra tillfälle att bekanta sig med skolan, få information kring de program som finns, träffa ...
 
2011-04-02
Baseboll Akademin från Leksands Gymnasium landade i Tyskland på lördagseftermiddagen. Laget spelar Akademiturnering i Regensburg 3-8 april. Sveriges Akademi har deltagit årligen sedan turneringen startade 2008. Tidigare spelades turneringen 2008 i Ti...
 
2011-02-18
Baseboll Akademin spelar i Elitseriens första omgång under 2011. Som i ett led i spelarutvecklingen för svensk baseboll spelar Akademin matcher mot samtliga Elitserielag under vårens första spelomgång i Elitserien.

AKADEMIN

BASEBOLL/SOFTBOLL

Kontakt

Leksands gymnasium

793 80 Leksand

This is a mailto link

Telefon

0247-801 35

 

Huvudansvarig coach/coach baseboll: Tony Klarberg
This is a mailto link
Tel: 070-522 74 06

 

Ansvarig coach softboll:Annakarin Solén Westling

This is a mailto link

Tel: 070-3822122 

 

Besöksadress:
Leksands gymnasium
Rättviksvägen 29
793 31 Leksand

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Skansbrogatan 7


www.baseboll-softboll.se

Akademin på Facebook

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996535, 086996535
E-post: This is a mailto link