Hoppa till sidans innehåll

Leksands Gymnasium Informationsdag

19 OKT 2009 12:03
Måndag 16 november håller Leksands Gymnasium informationsdag. Då kan man som student och förälder/föräldrar komma till skolan för en genomgång av lokaler/studieprogram och även få en titt på anläggningar och baseboll/softboll programmet.
  • Skapad: 19 OKT 2009 12:03

Informationsdagens innehåll

Måndagen 16 november är det som sagt informationsdag på Leksands Gymnasium. Mer info på Leksands Gymnasiums hemsida här. I stora drag innehåller dagen möjligheter att för framtida elever tillsammans med sina föräldrar att lyssna på vad utbildningsprogrammen innehåller. Dessutom att få en guidad tur av skolan och även en möjlighet att besöka Akademins träning på morgonen. Självklart finns Tony Klarberg på plats och berättar om Akademins upplägg och svarar på frågor om boende, träningsschema osv.

Har ni frågor hör av er till Tony Klarberg, 070-522 74 06 eller e-post This is a mailto link.

 

Varför ska du välja att gå på Akademin?

Lite oroligt och främmande kan det vara för er som elever (och även ni föräldrar)inte bara ska börja gymnasiet utan även funderar på att flytta. Är du det minsta intresserad tycker jag, Tony Klarberg, att du ska göra ett besök på skolan under informationsdagen. Efter att Akademin varit igång i tre år i full skala känner jag att det absolut viktigaste är att man ändå tycker om att idrotta och träna, det viktigaste är motivationen.  Skolan måste fungera samtidigt som träning och allt runtomkring ska fungera. Chansen kommer ändå aldrig tillbaka att kombinera studier med träning på denna nivå under en ålder som är otroligt gynnsam för inlärning på alla sätt.

Om man tänker sig att fortsätta med baseboll/softboll efter gymnasiet är Akademin en perfekt förberedelse för nästa nivå, inte bara träningsmässigt utan även socialt. Dessutom har du en grund i gymnasieutbildningen som är en trygghet när du ska vidare. Hör gärna av er till mig, både spelare och föräldrar baseboll som softboll. Tony Klarberg, 070-522 74 06 eller e-post This is a mailto link.

 

Elevers och deras föräldrars syn på Akademin

Läs vad några spelare och deras föräldrar tycker och tänker om gymnasieskolan och kombinationen skola/baseboll-softboll och även flytta hemifrån.

 

Elev 1 (som vill vara anonym och som vi kan kalla Anders) hur han och hans föräldrar resonerat innan han börjat Akademin.

Utdrag ur pappans brev:

"-Att sända iväg sin 16 åring 25 mil hemifrån och ha honom boende i egen lägenhet med kompisar under 3 år är inte ett helt lätt beslut att ta som förälder. Att ta en titt på utbildningen och Leksand kändes rätt. Vi hade genom Tony Klarberg fått möjlighet att besöka Leksands-gymnasium under 1 dag och se en baseboll träning  - besöka gymnasiet och där tala med en studievägledare samt förstås prata baseboll."

"-Som förälder så känner jag att min son kommer att få en bra utbildning i Leksand under trygga förhållanden med bra vuxna."

Läs hela brevet här

Utdrag ur framtida elevs brev vid tidpunkt innan ansökan:

"-Akademierna runt om Europa tävlar mot varandra varje år har jag hört, vilket verkar jättekul då man får åka utomlands och spela mycket matcher.

Jag ser fram emot att flytta till Leksand."

Läs hela brevet här

 

Elev 2, som är inne på sitt tredje år.

 

Robin Lausen catcher Academy Tournament 

Robin Lausen och hans föräldrars syn på hur det är att flytta hemifrån och klara sig själv, hur träningsmängden fungerar ihop med skolarbete osv. Här några utdrag:

"-Om jag ser till min egen utveckling sedan jag började på akademin, så måste jag nog se den som helt fenomenal, jag trodde aldrig att jag skulle kunna utvecklats så mycket som jag faktiskt har gjort under denna tid.

Jag har inte bara utvecklats på alla punkter inom basebollen och allt som kommer till såsom styrka, kondition etc, utan jag har även mognat mycket som människa under tiden på akademin.

Jag ska inte ljuga, utan visst funderade jag på hur det skulle fungera med att bo ”själv”, jag bodde visserligen med min akademi och landslags kamrat Oscar Carlstedt första året, men oron över att sköta tvätt, matlagning och städning fanns ju där.

Men när man ser tillbaka så är det ganska fånigt att man oroade sig över detta, för det funkar hur bra som helst, det tar bara en vecka eller två innan man kommer in i rytmen.

Man skapar rutiner och det är inte alls så komplicerat som man kanske kan tro, utan detta går av automatik och personligen så tycker jag att det kan vara bra att man får lära sig att ta hand om sig själv på riktigt, man växer som människa av det."

 - "Jag ska snart ta nästa steg i min karriär och börja spela college baseboll i Kalifornien, USA. Detta kommer akademin hjälpa till med, då akademin har bra kontakter och under april månad anordnas en resa där vi får göra besök för att sedan välja vilket college som passar oss bäst.
Precis som er, ni som ska göra ert gymnasieval"

Läs hela Robins brev (pdf-fil)

Utdrag ur Robins föräldrars brev:

"-När Robin sökte till Leksands Baseboll Akademi 2007 så tänkte vi tanken:

Hur ska det fungera för en 16 åring att flytta över 20 mil hemifrån och få saker som mat, tvätt, städning, skola och till råga på allting, tuff träning att fungera?

Vi kände ju Tony Klarberg sedan tidigare i och med att Robin spelat Baseboll

i tre år redan och varit med i kadett landslaget, samt så har han spelat mot Leksands A-pojkar.

Så lite motvilligt stöttade vi Robin i valet att börja i Leksand och med facit i hand

såhär två år senare, så vet vi att valet var rätt."

Läs hela brevet från Robins föräldrar (pdf-fil)

 

Skribent: Tony Klarberg

AKADEMIN

BASEBOLL/SOFTBOLL

Kontakt

Leksands gymnasium

793 80 Leksand

This is a mailto link

Telefon

0247-801 35

 

Huvudansvarig coach/coach baseboll: Tony Klarberg
This is a mailto link
Tel: 070-522 74 06

 

Ansvarig coach softboll:Annakarin Solén Westling

This is a mailto link

Tel: 070-3822122 

 

Besöksadress:
Leksands gymnasium
Rättviksvägen 29
793 31 Leksand

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Skansbrogatan 7


www.baseboll-softboll.se

Akademin på Facebook

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996535, +4686996535
E-post: info@baseboll-softbo...