Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet


Riksidrottsstyrelsen (RS) beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden 2016 - 2019:

Syfte
Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Mål
Att samtliga SF, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7 - 25 år.
Utvecklingsinsatserna ska vara i linje med RF:s anvisningar för barn och ungdomsidrott och leda till att svensk idrott utvecklas, samverkar med andra aktörer och ger goda möjligheter att idrotta i förening.

Idrottslyftet inom SBSF

Med RS beslut samt den analys vi själva har gjort av vår verksamhet som bakgrund har vi i vår utvecklingsplan, som ligger till grund för vad vi får fördela Idrottslyftsmedel för, kommit fram till att vi har fyra fokusområden våra föreningar bör jobba med för att bidra med utvecklingen av vår verksamhet så vi når de gemensamma målen: 

  • Rekrytera och behålla spelare
  • Utbildning av ledare
  • Genomföra läger, både föreningsläger och breddläger för flera föreningar
  • Utbilda funktionärer

Totalt har SBSFs föreningar tilldelats 235 000 kr under 2019 som går att söka bidrag för projekt inom något av de fyra ovanstående områdena.

Styrelsen har också beslutat att beloppet en förening kan beviljas under 2019 är totalt 20 000 kr, samtidigt som det fördelas max 10 000 kr per förening inom ett av de fyra fokusområdena, för att säkerställa att vi jobbar med samtliga fokusområden vi sagt till RF att vi bör jobba med.

Projekten/satsningarna ska vara i linje med RFs anvisningar för barn och ungdomsidrott och ha ett tydligt mål och syfte för att de ska beviljas.

Vad ryms inom de fyra fokusområdena?

Följande har vi angett i vår utvecklingsplan varför vi föreslår att våra föreningar ska jobba just med dessa fokusområden

Fokusområde

Motivera varför ni önskar att föreningarna ska ha just detta fokus

Rekrytera och behålla spelare

Målbilden är att inte behöva resa mer än 1,5 timmar för att spela matcher, då behöver vi bli fler i våra föreningar. Det tror vi kommer leda till att det spelas mer matcher, och det är så man lär sig idrotten. Det viktiga är matcher, inte serier eller poängställningar.
Rekrytering kan bestå av underlättandet att införskaffa material för utlåning, eller besök i skolor, mässor och liknande.

Utbildning av ledare

Både aktivitetsledare och organisationsledare behöver utbildas för att vi ska kunna ta hand om våra spelare. Utan ledare spelar det ingen roll hur många vi rekryterar, kan vi inte ta hand om dem på ett bra sätt, kommer de inte vara kvar i verksamheten.

Genomföra läger, både föreningsläger och breddläger för fler föreningar

Att träffas över föreningsgränserna skapar en samhörighet inom förbundet och utbildar spelare och ledare. Även läger inom den egna föreningen, för att stärka föreningsandan tror vi är viktigt.

Utbilda funktionärer

Med fler spelare och mer matchtillfällen, behöver vi funktionärer runt om kring matcherna så vi kan genomföra dem. Protokoll, speaker och domare.

Hur ansöker vi?

Ansökan görs via Idrottsmedel-modulen som finns på föreningens sida i IdrottOnline. En medlem med inloggningsuppgifter kan skapa ansökan, men endast ordförande, kassör och idrottslyftsansvarig kan skicka in den. Därför måste dessa tre personer vara registrerade i systemet med respektive roll. 

Ansökningstiden är löpande fram till och med 30 november 2019 

Kontakt

Frågor kring Idrottslyftet och dess ansökningsförfarande kan ställas till Thomas Claesson på This is a mailto link eller 08-699 65 35

Frågor som rör drift och tekniska problem hänvisas till IdrottOnlines support, för att komma dit klickar du här

Användbara länkar:

 

Uppdaterad: 29 MAJ 2018 08:57 Skribent: SBSF Kansli

KONTAKTA/FÖLJ SBSF

contact-follow-mail&tel-60x60 contact-follow-facebook-60x60    

 

 

BÖRJA SPELA MED OSS!

Hitta en klubb för dig! 

HITTA DIN NÄRMASTE FÖRENING!


www.swedishbirchbats.com 


MLB.com
INTERNATIONELLA OCH EUROPEISKA FÖRBUND

CONFEDERATION OF EUROPEAN BASEBALL

EUROPEAN SOFTBALL FEDERATION

LITTLE LEAGUE INTERNATIONAL


 

LITTLE LEAGUE SVERIGE

Postadress:
Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996535, 086996535
E-post: This is a mailto link